FAQ Page2012-12-05T17:20:13+01:00
Sapphire Methode2019-08-05T12:30:11+01:00

De Sapphire methode is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van de FUE behandelmethode. Deze methode houdt in dat de kanalen, waar de haarzakjes in worden geplaatst, met een speciaal instrument worden gemaakt die een sapphiren punt heeft. De sapphire punt is ontworpen om kleinere kanalen voor transplantatie te openen in het te behandelen gebied. Dit terwijl er bij de klassieke Micro FUE methode een staal mesje wordt gebruikt.

FUE uitgevoerd met sapphire is géén nieuwe behandeling, het is een innovatie binnen het huidige Micro FUE behandelproces. Sapphire is een kostbare edelsteen en heeft als voordeel dat het extreem sterk en krasbestendig is. Een sapphiren punt raakt daarom nooit de scherpte kwijt, waardoor de kanalen allemaal evenredig en preciezer kunnen worden geopend vergeleken met de klassieke Micro FUE methode.

Kanalen hebben een grote invloed op de dichtheid, hoek en groeirichting van de geïmplanteerde haren. Het juist en precies openen van de kanalen is bepalen voor het behalen van een natuurlijk resultaat. Om deze reden wordt het openen van kanalen beschouwd als het belangrijkste proces voor een succesvolle FUE haartransplantatie.

Voordelen Sapphire Methode vergeleken met de klassieke Micro FUE methode:

  • Ontworpen om kleinere kanalen te maken in het te behandelen gebied, waardoor er meer dichtheid tijdens de transplantatie kan worden gerealiseerd in hetzelfde oppervlak;
  • Minimale beschadiging van het huidweefsel, waardoor minder kans op complicaties en korstvorming;
  • Minder korstvorming en een sneller genezingsproces. Gemiddeld heeft de hoofdhuid 5 dagen minder tijd nodig om te genezen in vergelijking met de klassieke Micro FUE methode.
  • Haren groeien uit uw hoofdhuid vanuit een hoek van 40-45 graden. Door middel van het Sapphire Methode instrument is het gemakkelijker om deze hoek precies en met minimale weefselbeschadiging te creëeren.
MICRO FUE haartransplantatie2019-08-05T12:29:26+01:00

Micro FUE haartransplantatie is de modernste manier van haartransplantatie en een permanente oplossing voor dun behaarde en kale plekken. Afhankelijk van de haarsituatie van de patient neemt deze behandeling één of twee dagen in beslag. Een Micro FUE haartransplantatie is een haartransplantatie waarbij de haarzakjes één voor één met een dunne, holle naald (micro-motor) uit het nekgedeelte (gebied tussen de twee oren) worden verwijderd. De getransplanteerde haarzakjes – ook wel grafts genoemd – worden verplaatst naar het de te transplanteren kalende gebied(en). Doordat de haren niet worden bewerkt voordat deze worden geïmplanteerd, blijft de structuur van de haren hetzelfde. Hierdoor kan er een natuurlijk resultaat gecreëerd worden, waarbij onder andere de structuur, dikte van het haar en de groeirichting hetzelfde blijven.

Benodigde aantal grafts voor een haartransplantatie2019-08-05T12:28:54+01:00

Het aantal benodigde grafts voor een haartransplantatie behandeling hangt af van twee factoren. Dat zijn uw persoonlijke wensen en de mogelijkheden die er zijn. Dat laatste hangt af van de haardichtheid en kwaliteit van het donorgebied, de grootte van het te behandelen gebied en uw leeftijd. Dat laatste is bepalend, omdat de kans dat het haaruitval verder doorzet op jonge leeftijd groter is. Bij het beoordelen van het aantal grafts is het belangrijk om hier voor de lange termijn rekening mee te houden. Mocht het haaruitval doorzetten, dan is het ongunstig wanneer het donorgebied volledig uitgeput is.

Zichtbaarheid van het resultaat van een haartransplantatie2019-08-05T12:28:14+01:00

Maximaal 14 dagen na een haartransplantatie is het niet meer te zien dat u een haartransplantatie heeft ondergaan. Afhankelijk van hoe goed de conditie van uw huid is, kan dit ook met 5 dagen het geval zijn. De plekjes van de incisies en eventuele korstjes zullen zijn verdwenen en de huid is herstelt van de behandeling. In de meeste gevallen zullen de haren die getransplanteerd zijn na die twee weken uitvallen. In de maanden daarna gaan de verplaatste haarzakjes nieuwe haren produceren. Deze haargroei zal na twee tot vier maanden zichtbaar zijn. Het eerste haar dat groeit zal fijner zijn van structuur dan het gewone haar. Na ongeveer negen maanden krijgen de haren hun oorspronkelijke structuur en stevigheid. Het definieve resultaat van de behandeling is een jaar na de haartransplantatie volledig zichtbaar. Dat is ook het moment dat de eindcontrole afspraak met de behandelend arts gepland wordt.

Wat houdt de haartransplantatie behandeling in?2019-08-05T12:27:36+01:00

Met een haartransplantatie worden haarzakjes herverdeeld vanuit het donorgebied (uw nekgedeelte) naar het te transplanteren gebied. Een haartransplantatie is een bewezen en betrouwbare methode om een gebied waar de haren zijn uitgevallen blijvend te herstellen. De nieuwe haargroei na een haartransplantatie behandeling zal nooit meer uitvallen, omdat de getransplanteerde haren vanaf het achterhoofd een andere genetische aanleg hebben en immuun zijn voor het mannelijk hormoon DHT dat haarverlies volgens mannelijk patroon veroorzaakt.

Uitvalsgebied: haartransplantatie kruin2019-08-05T14:43:26+01:00

Net als bij andere haartransplantaties moet er rekening gehouden worden met de natuurlijke haargroei richting. De natuurlijke draaiing van het haar op de kruin moet daarbij precies gevolgd worden. Wanneer het te behandelen gebied helemaal kaal is, dan is het belangrijk om deze kruin zo natuurlijk mogelijk te herstellen, zodat het goed aansluit bij de rest van het haar.

Uitvalsgebied: haartransplantatie inhammen2019-08-05T14:44:34+01:00

Haaruitval bij de frontlijn van het haar veroorzaakt in eerste instantie groter wordende inhammen. Behandelen van de inhammen met een haartransplantatie heeft een direct effect op de verbetering in het gezicht. De frontlijn is gezichtsbepalend en door het behandelen van dit gebied, kan iemand er direct jaren jonger door uitzien. Het is belangrijk bij deze haartransplantatie behandeling dat de dichtheid van de inhammen natuurlijk overloopt in de rest van het haar. Verder zal er rekening gehouden worden met de richting van de haarinplant, zodat een natuurlijke scheiding in het haar behouden blijft.

Type haaruitval en haartransplantatie2019-08-05T12:26:32+01:00

Haaruitval wordt in verband gebracht met stress, een ongezonde levensstijl en ouder worden. Echter is dit niet altijd de echte en enige oorzaak van het haaruitval. De oorzaken van haaruitval zijn voor iederen varierend. Over het algemeen zijn de haaruitval oorzaken bij vrouwen ook anders dan bij mannen. Bij mannen gaat het inderdaad vaak gepaard met mannelijke kaalheid en komt ook veel vaker voor. 45% van de mannen krijgt in zijn leven te maken met haaruitval. Het wordt daardoor meer gezien als een mannelijke kaalheid. Vrouwelijk haaruitval heeft een dieper effect vergeleken met mannen , maar het is helaas niet altijd mogelijk om dit te behandelen met een haartransplantatie, omdat de oorzaken zorgen voor een minder voorspelbaar haaruitval patroon.

Het type haaruitval met een erfelijke oorzaak wordt veroorzaakt doordat haarzakjes in de uitvalsgebieden gevoelig zijn voor het DHT hormoon. Deze vorm van haaruitval is bekend onder de medische term Alopecia Andriogenetica. Dit is de meest voorkomende vorm van haaruitval en komt het meeste bij mannen voor. DHT zorgt ervoor dat de groeifase van de haren verkort worden. De haarwortels die hierdoor aangetast worden sterven af en produceren uiteindelijk alleen donshaar of helemaal geen haar. Bij mannen komt deze vorm van kaalheid meestal voor tussen de 25 en 40 jaar. Bij vrouwen komt deze vorm van haaruitval ook voor, maar dan is het vaak rond de overgang.
Mogelijke andere oorzaken voor haaruitval zijn haaruitval door littekens en brandwonden, haaruitval door infecties en haaruitval door spanning op het haar. Dat laatste kan bijvoorbeeld het geval zijn van het te strak vlechten van de haren of door het gebruik van extensions.

Bij mannen is het haaruitval meestal wel goed te behandelen, mits er voldoende donorharen aanwezig zijn en de donorharen van goede kwaliteit zijn. Qua haaruitval bij mannen ontvangen we meestal aanvragen voor een haartransplantatie van groter wordende inhammen en een dunner wordende kruin. Beide gebieden zijn over het algemeen zeer goed te behandelen met een haartransplantatie.

Go to Top